Site içi Arama
Ara
14.09.2017

Gümrük Müşavirliği ve Gümrük Müşavir Yardımcılığı Sınavlarına Son Başvuru Tarihi Hakkında

Gümrük Müşavirliği ve Gümrük Müşavir Yardımcılığı Sınavlarına Son Başvuru Tarihi Hakkında

SINAV ÜCRETİ ve SINAV BAŞVURUSU

Gümrük Müşavir Yardımcılığı Sınavı ve Gümrük Müşavirliği Sınavına girecek adayların dikkatine ! Son Başvuru Günü 15 Eylül Cuma ! 

- Sınava girecek adaylar, sınav ücreti olarak KDV dâhil 125 TL’yi (yüzyirmi beş Türk Lirası) MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankasından herhangi birine, kurumsal tahsilat programı aracılığıyla 05 Eylül 2017 ve 15 Eylül 2017 tarihleri arasında yatıracaklar ve başvurularını http://www.meb.gov.tr adresinden yapacaklardır.

- Adaylar, sınav ücretlerini Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası, ve Halk BankasıATM’lerinden, Vakıfbank internet bankacılığı, Halkbank internet bankacılığı, Ziraatbank internet bankacılığı ve Vakıflar Bankası şubeleri üzerinden yatırabileceklerdir.

Ayrıca, tüm banka kredi kartları ile https://odeme.meb.gov.tr/ internet adresinden ödeme yapılabilir. (Not: Ödeme ekranındaki yönlendirmeler çok dikkatli okunarak takip edilmelidir.)

Elektronik ortamda http://www.meb.gov.tr adresinden başvuru yapmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

 - Sınava, belirtilen süreler içerisinde e-Başvurusunu yapmayan, sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan, sınava girme koşullarını taşımayan ya da sınavdan çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz. Sınavlarda yanlış yatırılan ücretlerin iadeleri sınavın tamamlanmasından yaklaşık dört hafta sonra tek yanlı olarak döner sermaye işletmesi tarafından adaylardan herhangi bir başvuru talep etmeksizin yapılır. Ücretler yalnızca Ziraat Bankası Sistemleri aracılığı ile iade edilmektedir. Adayın sınav yerleştirilmesi yapılmış ise sınav iptal olmadığı sürece hangi sebeple olursa olsun aday sınava girmemişse iade talep edemez.

Başvuru Linki:

07.10.2017 Tarihli T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Gümrük Müşavirliği ve Gümrük Müşavir Yardımcılığı Sınavı Başvurusu

7/24 İletişim Hattı