Site içi Arama
Ara
16.08.2018

ABD'den İthal Edilen Bazı Plastik Ürünlerde VERGİ ARTIŞI

ABD'den İthal Edilen Bazı Plastik Ürünlerde VERGİ ARTIŞI

ABD menşeli bazı ürünlerin ithalatında ek mali yükümlülük uygulanmasına dair kararda değişiklik yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı 14 Ağustos 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Söz konusu kararda; ABD’den ithal edilen bazı plastik nihai mamullerini de içerecek şekilde Gümrük Vergisi artışına gidilmiştir.

PAGEV olarak ülkemiz ve sektör menfaatlerimiz doğrultusunda, Resmi Gazete’de yayımlanan ABD’den ithal edilen Plastik ürün gruplarının dışında, önümüzdeki dönemde farklı ürün gruplarında da yapılabilecek yeni ayarlamalar için veri oluşturması açısından firmalarımızdan başta haksız rekabet olmak üzere, farklı sebeplerle gümrük vergisi artışı talep ettikleri ürünlere ait bir liste oluşturma çalışması yapmaktayız.

Sektör mensuplarımızın bu çerçevede farklı sebeplerle gümrük vergisi artışı talep ettikleri ürünleri PAGEV’e bildirmelerini beklemekteyiz. Bu amaçla Ek Dosyada yer alan tablonunfirmalarımızca doldurularak tarafımıza (ugur.aktel@pagev.org.tr) ivedilikle ulaştırılması, sektör ve ülke menfaatine katkı sağlayacaktır.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
ABD’den ithal edilen ürünler listesi
Liste dışındaki diğer ürünlere ilişkin Firmalarımızın ek vergi talepleri için tablo

Kaynak:pagev.org/abd-den-ithal-edilen-bazi-plastik-urunlerde-vergi-artisi

7/24 İletişim Hattı