Site içi Arama
Ara
28.05.2018

Gümrük Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Başvuru Şekli hk.

Gümrük Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Başvuru Şekli hk.
Bilindiği üzere; 7143 Sayılı Kanun Kapsamında Gümrük Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Tebliğ 26 Mayıs 2018 Tarihli ve 30432 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
 
Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü uzlaşma servisiyle yaptığımız görüşme neticesinde, Gümrük idarelerinin tebliğ etmiş olduğu ek tahakkuk veya ceza kararlarına karşı Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne uzlaşma talebinde bulunan ve yeni çıkan yapılandırma kanunu kapsamında olan ek tahakkuk ve ceza kararları için üyelerimizin aşağıdaki şekilde işlem yapılmasının uygun olacağı mütalaa edilmiştir.
 
Öncelikle tahakkuku düzenleyen gümrük idaresine yapılandırma kanunu kapsamında müracaat edilmesi gerekmektedir. Müracaattan sonra bu defa Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne ilgili gümrük idaresine yapılandırmaya müracaat ettiğini belirten ve dilekçede “yapılan müracaatın olumsuz olması durumunda uzlaşma hakkı saklı kalmak üzere” ifadelerine yer verilerek 30 Mayıs 2018 tarihine kadar bilgi verilmesi gerekmektedir.
 

Kaynak: İZMİR GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ

7/24 İletişim Hattı